ACM Molutrex 5 % ontelosyylän hoitoaine 3 ml

För lokal behandling av Molluscum contagiosum, dvs mollusker. 

Paketstorlek:
3 ml
Marknadsförare:
Nutrielixir Oy
30,00 €
10 000,00 € / l

Molutrex lösning är utarbetad för lokal behandling av Molluscum contagiosum eller molluskinfektion.

Ta en liten mängd lösning på penseln (medföljer i förpackningen). Stryk av överflödig lösning mot flasköppningen så att lösningen inte hamnar på frisk hud. Applicera lösningen på en mollusk och låt torka. Efter behandling av tre mollusker ska penseln fuktas på nytt med Molutrex-lösning. Molutrex kan orsaka klåda som försvinner inom några minuter. Mollusker bör behandlas 1–2 ggr dagligen, morgon och kväll. Upprepa proceduren under flera dagar tills mollusker visar tecken på inflammation (rodnad). Detta tar oftast 4–10 dagar. Avbryt användning av lösningen när inflammation har uppstått! Rodnad är ett tecken på att Molluscum contagiosum snart kommer att försvinna.

Se engelsk video om användningen av ACM Molutrex genom att klicka här.

1 ml lösning innehåller 50 mg kaliumhydroxid och renat vatten.

CE-märkt medicinteknisk produkt.

Produkten får inte användas:

  • på barn under 2 år
  • på slemhinnor eller i ögonområdet; vid kontakt med ögonen skölj ögonen med mycket vatten och sök läkarhjälp
  • vid nedsatt immunförsvar (t ex HIV+) och akut atopisk dermatit
  • längre än 14 dagar
  • på vårtor, liktornar eller andra hudutväxter.

Som alla aktiva ingredienser kan produkten orsaka oönskade biverkningar med olika svårighetsgrad, särskilt rodnad eller tillfällig hudirritation. Ibland kan över- eller underpigmentering uppstå efter att mollusker har försvunnit; detta går dock över utan behandling. Berätta för din läkare eller apotekspersonal om alla oönskade eller irriterande biverkningar som inte anges på bipacksedeln.

Får inte användas under amning på hudområden som kan komma i kontakt med barnet.

Varningar: Produkten är frätande. Förvaras oåtkomligt för barn. Stäng flaskan efter användning. Förvara flaskan i stående läge i temperatur mellan 15 och 25 °C. Produkten bör förbrukas inom 2 månader efter öppnandet av förpackningen.

3 ml

VID TVIVEL ELLER FRÅGOR RÅDFRÅGA DIN LÄKARE ELLER APOTEKSPERSONAL.

Råd. Molluscum contagiosum är en smittsam virushudsjukdom. För att undvika spridning av viruset rekommenderar vi att inte dela handdukar med andra samt undvika besök i offentliga bastur/simhallar och kontaktidrott under behandlingen. Klia inte på hudområden med mollusker och undvik samlag.

Write Your Own Review
Du recenserar:ACM Molutrex 5 % ontelosyylän hoitoaine 3 ml
Ditt betyg